Uncategorized

TISZTA FERTŐ! (Nyaralás a Fertő-tájon: összefoglaló)

Mint minden hosszabb sorozatom után, ezúttal is készítettem egy kis összefoglalót arról, milyen jó a Fertő-tájon nyaralni, mennyire sokszínű tud lenni egy itt töltött 10 napos kikapcsolódás, családi nyaralás. Néhány extra bónusz családi fotó és egy kimaradt látnivaló ebben a bejegyzésben! 


Részletes leírást kaptatok arról, hogy miért a Levendula Apartmanban szálltunk meg és mennyire szuper döntésnek bizonyult Hegykőt választani csillagtúráink kiindulási pontjának.

A Levendula Apartman családbarát kertje.

A Csipkeház Hegykő büszkesége.
Aztán áradoztam egy sort a Sonnentherme élményfürdő anya-, baba-, és családbarát hozzáállásáról, a szép infrastruktúráról és a rengeteg vizes élményről, amit aznap ott gyűjtöttünk be.

Családbarát fürdő ez a Sonnentherme!
Mielőtt belevágtam volna a biciklitúráink hosszas ecsetelésébe, megosztottam Veletek, mi volt feltétlenül szükséges ehhez a kerékpáros nyaraláshoz, mint technikai feltétel.

Hogyan oldottuk meg a biciklik szállítását? 
Írtam egy olyan napunkról, amelyen utaztunk hajóval, kerekeztünk biciklivel, átmentünk Ausztriába, majd vissza Fertőrákosra, hogy bejárjuk a híres kőfejtőt felülről és belülről.

A Fertőrákos-Mörbisch-Fertőrákos napunk egyszép pillanata.
Olvashattatok arról is, hogy az osztrák nemzeti parki utakon felfedeztük a Lacke-vidéket (sós, szikes tavak vidékét) bringatúra keretében. Ezen a napon útközben fürödtünk egy klassz strandon, természetes tóban és a nap végére rettenetesen elfáradtunk!

Illmitz-Apetlon-Illmitz távon valahol félúton, a Lange Lacke pihenőjénél.
Mindannyiunkat lenyűgözött Ruszt városában a rengeteg gólya és nyári lúd! Itt teszteltük a helyi strandot-élményfürdőt, a hatalmas melegben nem is nagyon volt más választásunk.

Ruszton csak röviden sétáltunk, aztán rohantunk az élményfürdőbe hűsölni.
Másnap visszatértünk, hogy a Familyparkot “vegyük be”, nyitástól zárásig mulattunk itt úgy, hogy nem volt időnk mindent kipróbálni!

Egy klasszikus vidámpark modern ötletekkel és technikával:
ez a Familypark!
Következő nap a sok inger ellentettjeként a Fertő-tavon kenuztunk egy vezetett, három órás kenutúrán, majd a szálláson a felfújhatós kismedencénkben pihentük ki az előző napok fáradalmait.

Itt még csak sejtettük, mekkora kaland lesz ez az evezés!
Sopronba idén csak egy rövid látogatásra ugrottunk be, de ekkor a Macskakő Gyermekmúzeum meglátogatása is belefért az időnkbe.

Macskakövön gyalogoltunk el…

… a Macskakő Gyermekmúzeumba!
Kétségkívül az egyik legszebb táj, amerre jártunk ezen a nyaraláson, az Podersdorf és környéke biciklis felfedezése volt. Illmitz felé a kerékpárúton haladva egészen a Balaton-felvidéken éreztem magam…

Podersdorf világítótornyánál nem mindenki akarta
a családi fotót!
Utolsó teljes nyaralós napunkon Lászlómajorban jártunk, hogy megnézzük a Fertő-Hanság Nemzeti Park látogatóközpontját, majd innen elbicikliztünk Fertődre, ahol ettünk egy jót, majd játszottunk egyet a kastély kertjében és erdejében.

Lászlómajorban hosszasan lekötött minket az érdekes és színes kiállítás.


Most, hogy így összegezve végigolvasom, rendkívül tartalmas 10 napot töltöttünk e tájon, ami mégsem volt teljesen kimerítő (bár a gyerekek viselkedése miatt néha annak éreztük… 😀 ). 
Szumma-szummárum: ha még nem ismeritek ezt a tájat, akkor azért, ha ismeritek, akkor azért érdemes eljönni a Fertő-tóhoz!
A sorozatot egy olyan apró helyszín fotójával zárom, ami semelyik bejegyzésembe nem fért bele, pedig felfutottam hozzá: a fertőbozi Gloriett kilátó előli lenyűgöző kilátással búcsúzom a tájtól.

8 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s