gyerek

Segesvár utcai játszótérKözvetlenül a Szentmihályi Uszoda melletti ligetes területen alakították ki ezt a fantasztikusan izgalmas és sokoldalú játszóteret a 16. kerületben. Érdemes felkeresni iskolai szünetben vagy egy nyugis hétvégén még akkor is, ha nem erre felé lakik a család! Garantált szórakozás a gyerekeknek! A bejáratnál egy fa bástya fogadja a belépőt. Itt fel lehet menni az emeletre, ahol a gyerekek biztonságos kis lyukakon tekinthetnek ki a magasból. Lentre pelenkázót terveztek a legkisebbekkel érkezőknek! Ez igen ritka, sőt, tulajdonképpen még nem találkoztam sehol másutt pelenkázóval.

Pelenkázó, kár, hogy össze van firkálva. De van!
A játszóteret egy kőkerítés választja el a körbe vezető kis járdától, mely a motorosok, rolleres gyerekek számára készülhetett. Ezt az egészet körbeveszi egy másik, igazi kerítés, mely a gyerekeket az autóforgalomtól és az elkószálástól védi.

Belső sétány szelíd motorosoknak…

… akiket az igazi kerítés véd az igazi motorosoktól!
Az óriáscsúszda a nagyobb gyerekek kedvence, a nagy homokozóban pedig a kicsik találják meg a számításaikat. A mászókákon jelölve van, hogy az alkotók mely korosztálynak szánták a játékokat.

Háttérben látszik az uszoda.A drótkötélpálya természetesen itt is nagy kedvenc. Nekem külön tetszik a csíkozásos felfestés, mert olyan vidámmá, gyerekbaráttá teszi az eszközöket.


Tovább is van, mondjam még? 

Egy napsütéses délelőtt készültek ezek a képek. Ezen a napon gyerekeim a sakktáblához hasonlító gumiszőnyegen játszottak legtöbbet: libikóka, különleges, bonyolult mászóka és nagy hinták vannak itt.

Nehéz kirobbantani innen a gyerekeket!

Tulajdonképpen az egész játszótérről nehéz volt őket elcibálni – mindkét alkalommal, mikor itt jártunk. És egyfolytában emlegetik, hogy mikor megyünk vissza…

A Segesvár utcai játszótér leírása a Minimatine.hu oldalon itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s