különdíj

Sajtótájékoztató után…

A Magyar Turizmus Zrt. közleménye
A Nyugat-Dunántúlon barangol a Fenntartó Család
Szakmai különdíjat adott át a Magyar Turizmus Zrt. a KidsOasis Kft. nyár elején meghirdetett Álom-Másodállás pályázatán. A különdíj szorosan kapcsolódik a Magyar Turizmus Zrt. új, „Fenntartó család” elnevezésű turisztikai kezdeményezéséhez, amelynek középpontjában a környezetvédelem, a „zöld” szállodák, és a helyi termelők népszerűsítése áll. A nyeremény három őszi hétvége a Nyugat-Dunántúlon teljes ellátással, programokkal – a régió célja a jövő növekvő számú környezet- és egészségtudatos vendégeinek megnyerése.

A kezdeményezés célja az, hogy kézzelfogható közelségből, konkrét példákon keresztül mutathassa be a fenntartható turizmus legfontosabb elveinek működését: a környezetbarát és közösségi közlekedési eszközök használatát, a zöld szállodák előnyben részesítését, a helyi termelőktől vásárlást. A pályázat résztvevői között olyan családot kerestek, amely a mindennapokban is szem előtt tartja a zöld elveket, és a turistáskodás során is így tesz. A nyertesek, Kovács-Mihócza Orsolya és a Barangoló család a nyugat-dunántúli turisztikai régióban számos szolgáltatást próbál majd ki, blogjaikban ezeket mutatják be szöveggel, képpel és videókkal egyaránt.

– Nemcsak étkezni, utazni is érdemes tudatosan: a Magyar Turizmus Zrt. el kívánja érni, hogy a belföldi utazók hozzáadott értékként ismerjék el a fenntarthatósági elveket, és utazási döntéseik során tudatosan szem előtt tartsák azokat. A természetet környezettudatos és aktív módon megismerni vágyó családosokat céloztuk meg. Az élményalapú kommunikációt helyezzük előtérbe, hiszen az egyedi és az autentikus élmények, az apró csodák teszik feledhetetlenné a kikapcsolódást. Nyugat-Dunántúl a szóló szőlő, mosolygó alma és a csengő barack megelevenedett meséje gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A gyerekkor meséi, ízei egy emberöltőn át kísérhetnek bennünket számos emléket felidézve. Az ősz közeledtével bőségesen találunk e régióban e gyümölcsökből, melyeket a felnőttek akár párlat formájában is kóstolhatnak a helyi gazdáknál. Ez eggyel több ok arra, hogy utószezonban is a régiót válasszuk, amely igazi paradicsom a gyermekekkel utazók számára. – mondta el Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója.

–A Fenntartó Család Sopront, Büköt és az Őrséget fogja felfedezni – ismertette a család három hétvégéjének programját Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális marketingigazgatója. – A budapesti család a régió vendége lesz az OMÉK kiállításon is, hiszen itt is megismerkedhetnek a helyi termelőkkel, a különleges nyugat-dunántúli ízekkel.


A védett természeti értékekben, látnivalókban, gyógyfürdőkben, termálkincsben gazdag nyugat-dunántúli turisztikai régió ideális terep mind a természetet megfigyelni vágyók, mind a kultúra iránt érdeklődők számára. A jövő egyre inkább környezet- és egészségtudatos vendégeit is szeretné megnyerni a régió: az elmúlt években számos új természettudományos látogatóközpont nyílt meg, melyek szórakoztatva tanítanak, valamint kiváló szabadidős programot kínálnak a családok számára. Ilyen például a mosonmagyaróvári FUTURA Látogatóközpont, a győri MOBILIS Látogatóközpont vagy a Celldömölki KEMENES Vulkánpark. Mindezek mellett további vonzerők – kulturális látnivalók, fesztiválok, gyógy- és élményfürdők – biztosítják a komplex élményt.
A család
A negyedik gyermekét váró Orsolya idegenforgalmi közgazdász. Két éve vezet blogot kalandjaikról, eddig közel száz bejegyzésben írt a család belföldi tapasztalatairól, kirándulásokról, szálláshelyekről. Bejegyzéseire a természetre rácsodálkozás éppúgy jellemző, mint a sok képillusztráció és a praktikus információk, mindez nagycsaládos szemszögből. Férje, Róbert, valamint gyermekei, Berci, Lóri és Bori télen-nyáron lelkes partnerek az ország felfedezésében. Az édesanya szerint a közösen töltött minőségi idő és az országjáró tapasztalat megéri a nagycsalád életével járó többletszervezést, s a pocakjában lakó új családtaggal együtt örömmel vág neki a kalandoknak.

3 replies »

  1. Gratulálok 🙂 , nagyon örülök, hogy megnyertétek ezt a lehetőséget, ami a lehető legjobb helyre került szerintem 🙂 ! Kíváncsian várom a beszámolókat, továbbra is 🙂 ! Külön gratulálok a kis pocaklakóhoz 🙂 !

    Kedvelés

  2. Gratulálok 🙂 , nagyon örülök, hogy megnyertétek ezt a lehetőséget, ami a lehető legjobb helyre került szerintem 🙂 ! Kíváncsian várom a beszámolókat, továbbra is 🙂 ! Külön gratulálok a kis pocaklakóhoz 🙂 !

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s